10% korting op duiken bij Dive Friends Bonaire (niet op retail)

 

Beautiful Flamingoes on Bonaire

Voor elk wat wils

Het zonovergoten Bonaire met zijn witte stranden is de parel van de Cariben en is wereldberoemd om het fantastische duiken. Als je geen duiker bent ga je gewoon snorkelen, grotten verkennen, kajakken, relaxen op het strand, vogels kijken, windsurfen of kitesurfen. Er is echt voor elk wat wils! Lees meer op wat te doen op Bonaire

Het dagelijkse leven op Bonaire is ontspannen en de mensen zijn vriendelijk. Het eiland ligt buiten de orkaangordel en heeft een luchthaven vlakbij de stad, het Flamingo International Airport.

De kleurrijke wereld onder water

Maar het is de kleurrijke wereld onder water die Bonaire zo uniek maakt.

Ieder jaar weer staat Bonaire in de top 10 van de beste en meest toegankelijke kantduik bestemmingen ter wereld. Het is een geweldige plek voor duikers en snorkelaars. Het eiland wordt omgeven door een koraalrif dat makkelijk toegankelijk is. De gehele kust van het eiland is uitgeroepen tot marine reservaat en alle lokale vissen zijn beschermd.

Vooral het rif rondom het onbewoonde eilandje Klein Bonaire is onaangetast en het is dé plek waar je altijd zeeschildpadden tegen zult komen. Bonaire heeft ook een aantal riffen waar zeepaardjes graag vertoeven. Maar vergeet niet een zonnebrandcrème mee te nemen die veilig is voor het koraal!

Een grote diversiteit aan dieren

Bonaire staat ook bekend om zijn grote populatie flamingo's. Flamingo's worden aangetrokken door het brakke water waar de garnaaltjes leven die zij eten. Vanaf 1500 werden er door Nederlanders schapen, geiten, varkens, paarden en ezels gehouden op het eiland en de nazaten van deze geiten en ezels zwerven vandaag de dag nog steeds vrij rond.

Met meer dan 400 vogelsoorten op Bonaire is het de moeite waard om ook eens omhoog te kijken tijdens je bezoek. Een van de meest interessante vogels die je dan kunt spotten is de bedreigde Yellow Shouldered Amazon Parrot. Deze papegaaien worden beschermd door Echo Conservation.

 

divers

Het landschap op het eiland

Het Washington Slagbaai National Park aan de noordzijde van het eiland is een ecologisch reservaat. De Brandaris, het hoogste punt van Bonaire, bevindt zich in dat reservaat en biedt een prachtig uitzicht over heel Bonaire. Je kunt eropuit trekken en deze heuvel in de koelte van de ochtend beklimmen.

Op ons semi tropische eiland kom je vanalles tegen, van diverse soorten cactussen en stekelige struiken tot prachtig bloeiende bomen, mooie tuinen en geneeskrachtige Aloe Vera planten.

Voor meer praktische informatie over Bonaire ga je naar Blue Oceans.

Copyright © 2008 - 2020 Bonaire Rent a Car